SÜNNET BİR HAYAT MODELİ

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin, Peygamber Efendimiz (ASM) ın sünnetinin dereceleri,tanımı ve uymanın öneminin anlatıldığı risale, Sünneti Seniyye Risalesi, On birinci Lem’a.

Üstad Hazretlerinin,”Yalnız Kur’an bize yeter, sünnete ne gerek var” diyenlere delilli,ispatlı cevapların verildiği risale.Sünnetin dünya ve ahiret boyutunun ele alındığı eser.

Üstad,Sünneti, Efendimiz(ASM)ın halinden,sözlerinden,tavırlarından ortaya çıkan bir hayat modeli olarak açıklamakta.Bu yolun üstünlüğü ise,Allah’ın bundan memnun ve razı olmasıdır. Allah’ın inananlardan uyulmasını istediği bir hayat biçimidir.

Üstad, insanın sünnetlere uyarak en büyük hedef olan ”Allah’ın huzurunu temin etmek ve ömür sermayesini ibadete döndürmeye” ulaştığını, insanın sünnete uyarak her anında Allah’ı hatırlayarak ibadet sevabı kazanacağını söylemekte.

”Doğrudan doğruya Sünnete ittiba etmek, Resul-i Ekrem Aleyhissalatü Vesselamı hatıra getiriyor. O ihtardan, o hatıra, bir huzur-u İlahi hatırasına inkilap eder. Hatta en küçük bir muamelede, hatta yemek, içmek ve yatmak adabında Sünnet-i Seniyyeyi müraat ettiği(uyduğu)dakikada,o adi muamele ve o fıtri amel, sevaplı bir ibadet ve şer’i bir hareket oluyor.
Çünkü, o adi hareketiyle Resul-i Ekrem Aleyhissalatü Vesselama ittibaını düşünüyor ve şeriatın bir edebi olduğunu tasavvur eder. Ve şeriat sahibi o olduğu hatırına gelir. Ve ondan, Şari-i Hakiki olan Cenab-ı Hakka kalbi müteveccih olur. Bir nevi huzur ve ibadet kazanır.”(Lem’alar, On Birinci Lem’a)

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri,Sünnetin dünya ve ahiret boyutunu da ele alıp, sünnete uyanın kazanacağı faydaları anlatmakta.Hayatını sevap makinası haline mi getirmek istiyorsun? O halde,Üstad Hazretlerinin, On Birinci Lem’a Risalesini bol bol oku ve kendine hayat yolu yapmaya çalış.

”İşte bu sırra binaen, Sünnet-i Seniyeye ittibaı kendine adet eden, adatını(yapılan işlerini,yeme,içme gibi) ibadete çevirir, bütün ömrünü semeredar ve sevaptar yapabilir.”(On Birinci Lem’a)

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir