İBADET BU ZAMANDA NİYE KIYMETLİ

Ahir zaman ne? Bu zamanda ibadet niye kıymetli. Farzları yapan,namazı kılan,büyük günahları terk eden,küçük günahlara da tövbe eden kurtulur,denilmekte.Ümmetin fesadı, özellikle dinin aslına uymayan adetlerin çoğaldığı dönemlerde bu kurala uyan insanın kurtulacağı ifade edilmekte.Fesad, saptırma,dinin hakikatlerinin saptırıldığı, hak ile batılın birbirine karıştırıldığı,müslümanların haktan uzaklaştığı zaman anlamına gelir. İslamın işaretlerinin ortadan kaldırıldığı,ümmetinde buna inandığı zamandır. (Türkçe ezan okunmasına bir zaman insanların inanıp okuması gibi.)
İslamı yaşayanın ümmet tarafından kınandığı, hatta ”gerici” dendiği zaman dilimi. İşte böyle bir zamanda dini,sünneti yaşamak kolay mı? Elbette bunun sevabı bol olacaktır. İşte bu asırda dinin farzlarını yapmaya çalışan büyük günahları terk eden kurtulur.Zira bu kuvvetli bir imanın göstergesidir.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri,Lem’alar adlı eserinde dinin aslına uymayan adetlerin istilasında sünnete uymanın çok kıymetli olduğunu,kuvvetli bir imanı ortaya koyduğunu söylemekte :

”Evet, Sünnet-i Seniyyeye ittibâ, mutlaka gayet kıymettardır. Hususan bid’aların istilâsı zamanında Sünnet-i Seniyyeye ittibâ etmek daha ziyade kıymettardır. Hususan fesâd-ı ümmet zamanında Sünnet-i Seniyyenin küçük bir âdâbına mürâât etmek, ehemmiyetli bir takvâyı ve kuvvetli bir imanı ihsas ediyor. Doğrudan doğruya Sünnete ittibâ etmek, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmı hatıra getiriyor. O ihtardan, o hâtıra, bir huzur-u İlâhi hâtırasına inkılâp eder. Hattâ en küçük bir muamelede, hattâ yemek, içmek ve yatmak âdâbında Sünnet-i Seniyyeyi mürâât ettiği dakikada, o âdi muamele ve o fıtrî amel, sevaplı bir ibadet ve şer’î bir hareket oluyor.” (Lem’alar,On Birinci Lem’a)

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir